Ultima Ora

Alina Gorghiu: „Ponta trebuia să-şi de demisia de acum o lună, de când DNA a început urmărirea penală, aceasta este o diversiune”

By on iulie 12, 2015

Co-președintele PNL Alina Gorghiu susține că retragerea lui Victor Ponta de la președinția PSD reprezintă „doar o diversiune”, iar acesta ar trebui să-și dea demisia din fruntea Guvernului, pe motiv că afectează imaginea României.

„Din punctul meu de vedere, gestul domnului Ponta este doar o diversiune menită să atenueze presiunea opiniei publice asupra domniei sale. Dacă era îngrijorat de imaginea PSD, și-ar fi dat demisia de acum o lună, de când DNA a început urmărirea penală. De fapt, domnia sa cred că doar încearcă să câștige timp. (…) Eu cred că trebuie să facă un alt gest de onoare față de români: să-și dea demisia din funcția de premier”, a afirmat Gorghiu, duminică, la B1 TV.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in Bucuresti

Aceasta consideră că Victor Ponta „nu afecta atât de grav imaginea României” ca șef de partid așa cum o face din funcția de prim-ministru.

„Dacă Victor Ponta, așa cum scrie pe Facebook că rămânerea sa la președinția PSD creează probleme, atunci în mod logic, ca premier, atât pentru Guvern, cât și pentru România daunele sunt mult mai mari decât atât. (…) Pe mine, ca simplu cetățean, nu mă interesează ce face președintele unui partid, ci care sunt efectele guvernării și cum trăiesc în România. Haideți să nu credem că înseamnă mai mult această postare de pe Facebook decât altele, pentru că e posibil ca mâine să se sucească”, a mai spus Alina Gorghiu.

O reacție la anunțul lui Victor Ponta a venit și din partea partidului lui Mircea Geoană. PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului.

„Ce este mai important: partidul sau țara? După o lună și jumătate în care a pus reputația țării și a guvernului României într-o situație penibilă și fără precedent, Victor Ponta recunoaște că a devenit o vulnerabilitate masivă pentru partidul său. „Autosuspendarea” sa din fruntea PSD nu rezolvă însă problema de fond: România are în fruntea Guvernului un politician acuzat de fapte de corupție!,”, susține partidul lui Geoană într-un comunicat de presă.

Potrivit formațiunii, în lumea democratică „nu există decât un singur răspuns într-o astfel de situație: demisia imediată din fruntea Guvernului”.

„Pe niciunul dintre partenerii și aliații noștri nu îi interesează ce se întâmplă la vârful unui partid. Pe toți, însă, ne interesează cine conduce Executivul unui stat membru al UE și NATO. Ce este mai important pentru Victor Ponta: partidul sau țara? Probabil că niciuna. Asistăm la o strategie de salvare personală, cu un deznodământ de înainte cunoscut: sfârșitul unei cariere construită pe minciună, trădare, impostură și, iată, corupție. PSRO solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului „, se mai arată în comunicatul PSRO.

444 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.