Ultima Ora

Ioan Rus „prietenul” românilor din Diaspora e încă ministru. Atribuțiile sale preluate de secretarul de stat Iulian Matache

By on iulie 10, 2015

Sâmbătă se împlineşte o lună de când ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şi-a dat demisia în urma unor declaraţii scandaloase la adresa românilor din Diaspora. Totuşi, social-democratul clujean este în continuare ministru.

iulian-matache-5610866-mediafax-foto-silviu-matei

    Foto: Iulian Ghiocel Matache

Potrivit unor surse din minister, citate de EVZ, Ioan Rus ar fi solicitat o amânare până în momentul în care va fi semnat Master Planul General de Transporturi. Rus a fost joi la sediul Guvernului, unde ar fi avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Acesta a venit însoțit de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Iulian Matache.

Potrivit unor surse guvernamentale, din momentul în care a demisionat Rus nu a și-a mai exercitat funcția de ministru. Atribuțiile sale au fost preluate de secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Iulian Matache, care a participat inclusiv la ședințele de Guvern, au mai precizat sursele citate. Informaţia că Rus a cerut să ai rămână ministru în acte îi contrazice pe unii lideri PSD, care susţin că blocajul este la Cotroceni, pentru că propunerea pentru un nou ministru (Mihai Fifor) a fost trimisă demult.

 

366 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.