Ultima Ora

Sorin Moldovan, copreşedintele TNL România îl desfiinţează pe Călin Popescu Tăriceanu

By on octombrie 17, 2015

12108168_308399475997111_3267341945971894308_n

TNL condamnă declarația domnului Tariceanu: „Numai cine nu vrea nu-și găsește un loc de muncă”, o declarație care nu poate fi calificată altfel decât ca fiind una pur și simplu stupefiantă și sfidătoare.

Domnule Călin Popescu Tăriceanu, prin declarația dumneavoastră nu faceți altceva decât să demonstrați superficialitatea cu care tratați, dumneavoastră și întregul guvern Ponta, problema șomajului din România!

Pur și simplu sfidați pe toți acei români care, în lipsa unor politici publice viabile și susținute de combatere a șomajului, încearcă cu disperare să-și găsească un loc de muncă! Și NU, toți acei români NU sunt leneși sau nepăsători, problema lor NU este aceea că nu vor să muncească, problema lor este incompetența guvernului Ponta, pe care îl susțineți necondiționat”.

    TNL îi cere președintelui Senatului României să consulte datele furnizate de către Eurostat, în decembrie 2014, conform cărora în UE existau aproximativ 4,7 milioane de tineri șomeri și 7,3 milioane de tineri din categoria NEETs (persoane care nu au un loc de muncă și nu urmează nicio formă de învățământ sau de formare profesională). Astfel, în România, creșterea susținută a ratei șomajului în rândul tinerilor este dublată de tinerii NEETs. Aceasta este imaginea completă a problemei șomajului în rândul tinerilor români, pe care domnul Tăriceanu cu siguranță nu o conștientizează!
România are nevoie urgentă de investiții din bugetul național și din fonduri europene, are nevoie urgentă de măsuri concrete de atragere a investitorilor și de creare de noi locuri de muncă. Din păcate, planul Guvernului Ponta din perioada următoare este unul complet opus! Nu sunt favorizate investițiile, ci se „pompează” sume pentru angajări subvenționate parțial sau total pe termen scurt, majoritatea cu minimum pe economie și care, în maximum 12 luni dispar – coincidență sau nu, dispar după anul electoral 2016. Astfel, măsurile propuse de Guvernul Ponta au caracter de ajutor social, temporar, nesoluționând în niciun fel problema șomajului și descurajând competitivitatea și performanța.
Aceste măsuri nu fac altceva decât să prelungească starea de agonie, iar, din punct de vedere macroeconomic, într-un an de zile, rata șomajului în rândul tinerilor poate ajunge la un maximum istoric raportat la ultimii 20 de ani.

Sorin Moldovan,

Copreşedinte TNL România

27545 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.