Ultima Ora

Bruxelles, sub atac terorist coordonat: Un nou bilant indica 34 de morti

By on martie 22, 2016

56f1118e682ccf6c7611b01c

   Bruxelles a fost zguduit marti dimineata de mai multe atentate teroriste, cu puternice explozii la un aeroport international si in metrou, soldate cu  cel putin 26 de morti, potrivit unor bilanturi provizorii, scrie AFP, care noteaza ca o paralizie aproape generala blocheaza capitala belgiana. Agentia Belga a transmis ca s-au auzit strigate in araba si focuri de arma inaintea exploziilor.

In jurul orei 07,00 GMT, doua explozii la aeroportul international Bruxelles-Zaventem au ucis cel putin 11 oameni, potrivit unui bilant provizoriu al pompierilor. Parchetul general a evocat 13 morti si 35 de raniti.

O ora mai tarziu, cu putin timp inainte de 08,00 GMT, o explozie a avut loc intr-o statie de metrou din cartierul european din Bruxelles, la 300 de metri de Comisia Europeana.

Aceste explozii intervin la patru zile dupa capturarea spectaculoasa, la Molenbeek, a lui Salah Abdeslam, un francez de origine marocana, singurul supravietuitor din comandoul care a organizat atentatele jihadiste din 13 noiembrie, din Paris (130 de morti).

Pana în acest moment nu au fost inregistrate victime de cetatenie romana, a declarat premierul Dacian Cioloș

26016 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.