Ultima Ora

11 aprilie, prima zi de depunere a candidaturilor pentru consiliile județene, consiliile locale și primari

By on aprilie 11, 2016

   alegeri

  Guvernul României, a anunţat printr-un comunicat de presă că data de 5 iunie este data oficială a alegerilor locale din 2016. Începând cu data de 11 aprilie și până pe 26 aprilie vor putea fi depuse candidaturile pentru consiliile județene, consiliile locale și primari. Data de 4 mai este termenul pentru rămânerea definitivă a candidaturilor depuse după soluționarea contestațiilor.

    Campania electorală propriu-zisă va începe pe 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor, și se va încheia pe data de 4 iunie, ora 7,00.

Duminică, 5 iunie, votul va începe la ora 7,00 și se va încheia la ora 21,00.

Guvernul a adoptat un pachet de acte normative prin care sunt stabilite toate criteriile ce vor sta la baza votului din vara acestui an. Print-un act normativ au fost stabilite condițiile de tipărire a buletinelor de vot.

Pentru a facilita accesul alegătorilor la opțiunea de vot, va fi inserată o legendă, în prima parte interioară a buletinului de vot, ce va conține denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorți a ordinii pe buletinul de vot, precum și paginile din buletinul de vot în care aceștia au fost înscriși, mai adaugă Guvernul în comunicatul de presă.

8784 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.