Ultima Ora

Şeful de post din comuna Cîmpuri a fost reţinut pentru luare de mită

By on septembrie 13, 2016

dga

Şeful de post din comuna Cîmpuri, Gabriel Avram, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie pentru luare de mită.

Acesta urmează să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă. În cauză, Direcţia Generală Anticorupţie a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Vrancea şi I.J.J. Vrancea.

Comunicat de presă – DGA Vrancea

 

La data de 12.09.2016, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au pus în executare 18 mandate de aducere şi au efectuat 3 percheziţii domiciliare la sediul unui post de poliţie al IPJ Vrancea şi la locuinţele numiţilor B.M. şi A.G. În dosarul respectiv se efectuează cercetări faţă de şeful postului de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. În fapt, în perioada ianuarie – august 2016, poliţistul a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparţinând ocolului silvic unde B.M. are calitatea de pădurar şi îndeplineşte atribuţii de pază, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite.

De asemenea, la data de 13.07.2016, poliţistul, deşi ştia că B.M. a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu şi l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului. Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus faţă de poliţist punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă. În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Vrancea şi I.J.J. Vrancea.

32169 Vizualizari Totale 1 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.