Ultima Ora

Ionuț Filimon, consilier municipal PNL Focșani: „Abuzurile trebuie oprite!”

By on octombrie 30, 2016

ionut-filimon-cl-focsani

 

Declarație de presă – Ionuț Filimon, consilier municipal PNL Focșani

” Incidentul de duminică din zona Obor, în care un tânăr împărțea pliante informative cu premierul Dacian Cioloș, platforma #România100 și care a  fost bruscat de jandarmi, arată, dacă mai era cazul, cât de aservită este Jandarmeria vrânceană. Cer să se clarifice misterul telefonului dat jandarmilor, martorii afirmând că, după acel telefon, colegul nostru a fost agresat.

Dacă pentru astfel de situații cum a fost cea din Obor, există proceduri, atunci sigur nu au fost respectate, deoarece nu este posibil ca un jandarm să agreseze un tânăr care nu prezenta niciun fel de pericol.

Ca urmare, în calitate de cetățean și ales local, cer o anchetă publică care să arate dacă jandarmii în cauză au procedat legal, conform procedurilor. Cerem elaborarea unui cod de conduită pentru jandarmii care se confruntă cu astfel de situații astfel încât să nu mai intre nimeni în spital în urma unui astfel de incident.”

 

 

 membru-pnl-agresat-de-jandarmi-215x300

Un membru al organizației PNL Focșani a ajuns la spital duminică, după ce a fost pus la zid, cu o violență ieșită din comun, de către o echipă a Jandarmeriei vrâncene, în cadrul unei acțiuni de intimidare a echipei PNL care oferea materiale informative cu premierul Dacian Cioloș.

Potrivit informațiilor, jandarmii nu au acționat împotriva celor câțiva oameni care aveau materiale cu premierul Dacian Cioloș, însă ulterior au venit la grup, au început să le ceară cărțile de identitate și să recurgă la violență în cazul membrului PNL care le-a cerut socoteală pentru acțiunea lor.

Persoana agresată nu reprezenta un pericol pentru jandarmi,  ulterior, acesta a ajuns la spital cu ambulanța, în urma unui atac de panică.

 

 

 

material-ciolos-1

 

396188 Vizualizari Totale 164 Vizualizari Astazi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.